Det finns många bra skäl att ersätta dina gamla fönster. De nya fönsterna kommer att vara effektivare än dina gamla fönster men får du det bästa för priset? Här är vad du behöver veta innan du gör ett fönsterbyte.

Dagens bästa dubbla paneler är ungefär dubbelt så effektiva för att behålla värme och luftkonditionering, eftersom de enskilda panorerna enheterna installerades för bara några decennier sedan, men kanske bara 15% effektivare om de gamla enheterna har stormfönster på dem. Och eftersom Windows bara utgör en liten del av byggnadens externa kuvert kommer nya fönster att producera endast cirka 5% till 15% procent av energibesparingarna. 

Som alla veteraner vet är de trävaror som säljs idag inte lika bra mot väder som träet som används för 50 eller 100 år sedan. (Det här beror främst på att timmerna går snabbt i stället för att de odlas långsamt.) För att undvika att se dina nya fönster ruttar, vill du överväga ett alternativ till massivt trä. Vinylfönster är det billigaste valet, eller du kan få riktiga träfönster täckta av en aluminiumskinn (klädsel) på utsidan. Beklädnaden levereras fabriksfärgad i din färgval, och den är garanterad i 20 år – en bra tre till fyra gånger längre än yttre färg appliceras på massiva träfönster. Du betalar ca 15% till 20% procent mer för aluminiumpläterad än urladdat trä.

Bara för att dina gamla fönster är gamla och skakiga betyder inte att du måste byta dem. Byt ut trasiga rutor, sashband, hårdvara och glas (kitt som håller glaset på plats); och lägg till väderstrippning.

Lycka till med ert fönsterbyte!